Pad Thai


Pad Thai är en av Thailands klassiska rätter och en storfavorit även här i Sverige. Nu kan du enkelt laga den hemma! Den är mild i smaken och garneras med koriander, lime och hackade jordnötter efter tycke och smak. Kanske en ny favorit att varva fredagstacosen med.

Gör så här
Tillaga nudlarna enligt förpackningen.
Bryn den strimlade kycklingen i olja.
Tillsätt strimlad vitkål och morot, woka eller stek i 1-2 min på hög värme.

Gör plats i pannan och stek ägget under omrörning.
Klipp nudlarna grovt, tillsätt dem och woksåsen. Rör om hastigt tills allt är varmt.
Blanda i grovt hackade jordnötter och servera.
Till servering: Garnera med limeklyftor och koriander.

Ingredienser

180 g risnudlar
2 msk matolja
400 g strimlad kycklingfilé
300 g finstrimlad vitkål
1 liten strimlad morot
1 vispat ägg
1/2 flaska woksås (à 125 ml, gärna Asian Wok Pad Thai)
1 dl grovt hackade jordnötter

Till servering

1 lime
koriander

Etiketter:, ,